LIFESTYLE Styl życia

Świąteczne gotowanie z Kohersen Mycook (PRZEPISY)

Kohersen Mycook pomaga przygotować

Data publikacji: 2018-12-19
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Świąteczne gotowanie z Kohersen Mycook (PRZEPISY)
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE

Kohersen Mycook pomaga przygotować Święta

Świąteczne gotowanie z Kohersen Mycook (PRZEPISY) Styl życia, LIFESTYLE - Kohersen Mycook pomaga przygotować Święta

Do świąt pozostało niewiele czasu. Grudzień to miesiąc, w którym, w związku przygotowaniami do Bożego Narodzenia, królują zakupy i kuchenna krzątanina. Zanim zasiądziemy do świątecznej wieczerzy, musimy zadbać o to, by na wigilijnym stole pojawiły się wszystkie tradycyjne potrawy, a nam nie zabrakło czasu na ich przygotowanie. Z pomocą przychodzi Kohersen Mycook – wielofunkcyjny robot kuchenny z technologią indukcji.

Magia świąt to spotkania z krewnymi, rozmowy z najbliższymi i nie ma co ukrywać – przepyszne potrawy i aromaty, którymi wypełnia się nasz dom. Ten czas to również wyjątkowa okazja do sięgnięcia po tradycyjne przepisy naszych mam czy babć. W każdej kuchni wrze od gorączkowych przygotowań, każdy z nas to zna. Dopiero kiedy z najbliższymi zasiadamy przy wigilijnym stole zapominamy o całym stresie i problemach związanych z przygotowaniami do tej magicznej chwili.

Kohersen Mycook w swojej świątecznej odsłonie prezentuje sprawdzone przepisy, które umilą wspólne spędzanie świąt Bożego Narodzenia. To dzięki temu urządzeniu nie będziemy musieli martwić się o to, czy zdążymy przygotować ulubiony keks, a dzieciaki na pewno będą zadowolone, gdy mama upiecze korzenne pierniki, które, dzięki zaoszczędzonemu czasowi, wspólnie udekorują.

Odpowiednio dobrane programy i mnogość funkcji, jakie zapewnia robot Kohersen Mycook, to spełnienie marzeń każdego miłośnika świątecznego gotowania i kuchennych sekretów.

Przepisy na świąteczny stół

Poniżej prezentujemy trzy przepisy na świąteczne potrawy, które dzięki Kohersen Mycook zapewnią nie tylko oszczędność czasu, ale co za tym idzie, pozwolą cieszyć się wspólnie spędzonymi chwilami z najbliższymi.

Świąteczny piernik z piwem i orzechami

Składniki:

200g mieszanki (orzechy laskowe, orzechy włoskie, migdały + kilka posiekanych suszonych moreli)
3 jaja (należy oddzielić żółtka od białek) + szczypta soli do ubijania
75g margaryny (w temperaturze pokojowej)
25g cukru pudru
150g płynnego miodu
½ szklanki ciemnego piwa
1,5 szklanki przesianej mąki pszennej wymieszanej z łyżeczką sody oczyszczonej
1 opakowanie przyprawy do piernika

Orzechy wrzucić do naczynia głównego i rozdrobnić w robocie. Umyć naczynie i dokładnie wysuszyć. W naczyniu głównym założyć motylek i ubić białka ze szczyptą soli. Ubitą pianę z białek przełożyć do innego, czystego naczynia. Umyć naczynie i dokładnie wysuszyć. W naczyniu głównym ponownie zamocować motylek i utrzeć margarynę z cukrem pudrem. Ucierać powoli dodając po jednym żółtku oraz pozostałe składniki – miód, piwo i mąkę wymieszaną z sodą – prędkość 3. Ciasto dodać do piany z białek i dokładnie wymieszać ze sobą. Na koniec dodać bakalie i całość jeszcze raz wymieszać. Do nasmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą blachy keksówki przełożyć przygotowaną masę. Piec 1h w temperaturze 175 stopni.

Gorąca i aromatyczna czekolada

Składniki:

500ml mleka pełnotłustego
100ml śmietanki kremówki
200g gorzkiej czekolady
przyprawy:
1 łyżeczka mieszanki przypraw do piernika, szczypta soli,
½ łyżeczki mielonego kardamonu,
ewentualnie – 1 opakowanie cukru waniliowego.

W naczyniu głównym robota, ustawiając obroty na 5, przez około 5 minut gotować mleko. Następnie dodać połamaną czekoladę, wlać śmietankę i dodać przyprawy, całość zagotować.

 

Tradycyjny barszcz na Wigilię

Składniki:

500g buraków
50g marchwi
50g pietruszki
50g selera
40g cebuli
20g suszonych grzybów
1 kostka rosołku warzywnego
2 ząbki czosnku
1 liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego,
1 łyżka majeranku
3 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczka pieprzu
1,5l wody
1 łyżka soku z cytryny

Pokrojone buraki i warzywa rozdrobnić miksując przez ok. 20 s na obrotach ustawionych na 6. Przełożyć do koszyczka, dodać rosołki warzywne, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, cukier i suszone grzybki. Do naczynia głównego wlać wodę, wstawić koszyczek i gotować w temp. 100 stopni Celsjusza przez 25 minut ustawiając obroty na 2. Po ugotowaniu wyjąć koszyczek, dodać do barszczu pieprz, majeranek, sok z cytryny i sól, następnie mieszać przez ok. 10 s na obrotach ustawionych na 5.

 

Kohersen Mycook – nieograniczone możliwości

Kohersen Mycook to wielozadaniowy robot kuchenny z funkcją indukcji. W okresie świątecznych przygotowań zapewni nam możliwość wyczarowania przepysznych potraw, aromatycznych ciast czy wyśmienitego i delikatnego barszczu wigilijnego.

Robot gotujący Kohersen usprawni Twoje gotowanie. Za jego sprawą każdy, w prosty i szybki sposób, przygotuje kompletną Wigilię oraz inne dania nieświąteczne: przystawki, dania główne i wyjątkowe desery. Działanie robota Kohersen Mycook jest oparte na najnowszych technologiach:

Systemie indukcji – gwarantującym szybkie i ekonomiczne gotowanie potraw,
Funkcji podsmażania (sauté),
Funkcji samoczyszczenia naczynia głównego oraz samoostrzących się nożach,
Konstrukcji modułu do gotowania na parze.

 

Wielofunkcyjność i dobre wyposażenie

Wielofunkcyjny robot kuchenny Kohersen Mycook to urządzenie, które zostało zaprojektowanie do zadań specjalnych. Za sprawą swoich funkcji i akcesoriów zastąpi w naszej kuchni większość urządzeń, m.in.: indukcyjną płytę grzewczą, wagę kuchenną, mikser, maszynkę do mielenia, malakser, urządzenie do gotowania, czajnik, shaker, blender czy jogurtownicę.

Zamknięty w jednolitej obudowie wielofunkcyjny robot znajdzie swoje miejsce w każdej, nawet najmniejszej kuchni, a jego wygląd sprawia, że idealnie wpisuje się on w styl każdego wnętrza – zarówno nowoczesnego, jak i tradycyjnego.

Sylwia Chrzanowska

Ambasadorką marki Kohersen Mycook jest Sylwia Chrzanowska. W swojej kuchni stawia na sezonowość i oryginalne połączenia. Ponieważ, jak sama mówi, jest wiecznie w biegu i ma sporo obowiązków, lubi szybką, ale zdrową kuchnię. A taka jest też ważna w okresie świąt, zważywszy na kaloryczność bożonarodzeniowych posiłków. Sylwia w 2015 roku gotowała m. in. dla gości European Arabian Horse Festival. W maju 2016 została zaproszona przez Ambasadę RP w Abu Dhabi, aby podczas Polish Gourmet Festival w Zjednoczonych Emiratach Arabskich przygotować swoje autorskie menu na uroczystej Gali Dinner. Od dawna prowadzi też blog kulinarny www.mycook.pl, na którym można znaleźć ponad 200 przepisów na dania z całego świata.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Świąteczne gotowanie z Kohersen Mycook (PRZEPISY) Styl życia, LIFESTYLE - Kohersen Mycook pomaga przygotować Święta

Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy